FAIL (the browser should render some flash content, not this).


Energideklaration Specialfastigheter
Alla specialfastigheter över 1000 m² skall energideklareras innan 2008 års utgång. För information om din fastighet är en specialfastighet kan du läsa på taxeringsbeviset. Vanliga specialfastigheter är vårdhem, äldreboende och kulturbyggnader. Har du några frågor om vad som  gäller så är du välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du på vår kontaktsida eller så kan du klicka här.

Har du bestämt dig för att beställa en energideklaration för din specialfastighet så finns det ett antal saker du själv kan göra som underlättar arbetet med energideklarationen. Ju mer information du förser oss med desto snabbare blir energideklarationen klar och desto billigare blir det.
Specialfastigheter varierar oerhört mycket i komplexitet vilket gör att det inte går att bedömma tidsåtgången utan besök på plats eller via mycket goda underlag. När det gäller specialfastigheter räcker det oftast inte med boverkets formulär för att kunna skapa sig en bra bild av fastigheten.

Ett bra första steg i arbetet med din energideklaration är ändå att du i samband med dina första kontakter med oss fyller i de uppgifter du har tillgång till i Boverkets formulär och vidarebefordrar det till oss. Formuläret hittar du här. Vill du att vi fyller i och tar reda på alla uppgifter eller om du inte har uppgifterna så  löser vi det på plats tillsammans med dig. 

Alla steg i processen med att energideklarera din villa hittar du nedan. Det kan finnas vissa avvikelser beroende på byggnadstyp och teknikinnehåll. Arbetsgången är likartad i de allra flesta fall. 

Energideklaration Specialfastighet
  • Fyll i formuläret i den mån du kan och skicka till oss.
  • Efter att formuläret är ifyllt bokar vi en tid för besök på plats.
  • Efter besök eller genomgång av underlag får ni en offert.
  • Tidsåtgång bedöms efter besök eller genomgånget underlag.
  • Kostnad enligt offert. 
Stabilitet

När arbetet med din energideklaration är slutfört kommer du att ha byggnadens energiprestanda samt vilka åtgärder du kan genomföra för att sänka energiförbrukningen. Åtgärderna kommer att vara lönsamhetsberäknade för att göra det enklare för dig att välja de mest lönsamma åtgärderna först. Energideklarationen gäller sedan i tio år.


Vill du läsa mer om energideklarationer gå då till:


Energideklaration flerbostadshus

Energideklaration Villa

Energideklarationer allmänt

E-mail: info@dromen.se
HemFöretagTjänsterEnergiKontaktwww.dromen.se